Lediga tjänster

Vätternpotatis AB är idag en av Europas modernaste fabriker för potatisförädling med en hög automatiseringsgrad Företaget ingår i Koncernen Wernsing Food Family & Co och är en av de marknadsledande aktörerna i Sverige inom området produktion och försäljning av konserverade och pastöriserade potatisprodukter. Vätternpotatis AB i Sverige är ett eget bolag som totalt omsätter ca 100 MSEK och har ca 35 anställda.

Processtekniker

Efter genomgången introduktionsutbildning kommer du som tekniker främst att arbeta med förebyggande underhåll av vår produktionslinje för konserverade och pastöriserade potatisprodukter.

Vätternpotatis är en liten enhet vilket gör att arbetsuppgifterna varierar från dag till dag och täcker hela fabriken. De primära arbetsuppgifterna är att minimera stopptiderna i fabriken för att säkerställa att vi levererar ut våra produkter till kund med rätt kvalitet, i rätt tid.

Vi vill att du som söker har utbildning på lägst gymnasienivå inom industriprogramet, teknisk, livsmedelsteknisk utbildning eller motsvarande,

  • gärna erfarenhet av mekaniskt arbete från processindustrin eller motsvarande
  • utbildning inom process- och styrteknik/el/mekanik/automation
  • goda kunskaper i svenska och engelska språket
  • mycket god datorvana
  • meriterande med erfarenhet av arbete i processavdelning i livsmedelsindustri
  • meriterande med erfarenhet av elektriskt underhåll och av att felsöka i PLC

Dessutom tror vi att du har en god förmåga att planera och utveckla dina arbets-uppgifter. Du trivs i en snabb och omväxlande miljö och har lätt för att prioritera arbetet. För att lyckas med dina arbetsuppgifter har du en god känsla för ordning och reda. Du är självgående och problemlösning välkomnar du som en positiv utmaning. Vidare är du stresstålig och förstår vikten av att vara en lagspelare.

Vi söker dig som har stor vilja att lära dig nytt och utvecklas inom ramen för arbetet. Du bör vara i god fysisk form inneha B körkort meriteraden om du har truckkort.

Tjänsten är på heltid och till att början med på dagtid men i framtiden kan det bli aktuellt med 2-skift, intervjuer och anställningsprocessen sker löpande.

Skicka din ansökan till Vätternpotatis AB, Forsby 1, 599 93 Ödeshög eller e-post liselott.hall@vatternpotatis.se senast den 21 oktober.För frågor kontakta fabrikschef Tomas Lundh 0144-155 04 eller vice VD Erik Pettersson 0144-155 05.

Fabrikschef

Om tjänsten
Som Fabrikschef hos oss arbetar du för att skapa en positiv företagskultur med tydligt resultatfokus. Rollen innebär ett ansvar för vår anläggning i Ödeshög vilket innefattar produktion, teknik, underhåll, projekt, fastighet och inköp. I din roll så kommer du jobba nära verksamheten med både strategiska och operativa uppgifter. Vi är idag drygt 35 medarbetare på enheten vilket innebär tätt samarbete mellan olika funktioner och korta beslutsvägar. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet från en roll inom produktion där ledarskap och verksamhetsutveckling står i fokus. Extra glada blir vi om du tidigare har jobbat inom livsmedelsproduktion och har god förståelse för vilka kvalitets- och miljökrav som påverkar en sådan verksamhet. En högre utbildning med tydliga inslag av produktionsledning, supply chain, logistik eller inköp ser vi också mycket positivt på. Då vi ingår i en internationell koncern är det viktigt att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Vi vill jobba med dig som står för ett närvarande och engagerande ledarskap. Du är mån om att vara väl insatt i samtliga delar av verksamheten och ser till att leverera de förutsättningar som behövs för att nå goda resultat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Vi befinner oss i en spännande fas med målsättningen att bredda vår tillverkning med flera nya produkter. Du kommer ha en central roll i detta arbete och kan förvänta dig omväxlande arbetsdagar med mycket frihet under ansvar.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft eller Maria Svensson på 036- 330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast den 12 januari.

Miljö- och Kvalitetsansvarig

Om tjänsten
Som Miljö- och Kvalitetsansvarig hos oss blir det din uppgift att driva miljö- och kvalitetsarbetet på vår anläggning i Ödeshög. I din vardag arbetar du med att säkerställa att företaget lever upp till samtliga lagkrav och policys vad gäller miljö och produktsäkerhet och att vi uppfyller branschens och våra kunders förväntningar. Vi är certifierade enligt FSSC22000 , KRAV och EU-ekologiskt och en stor del av ditt arbete handlar om underhåll och internrevision av ledningssystemen. Du är en naturlig kontaktyta mot olika myndigheter och en viktig resurs vid godkännandet av leverantörer och produkter. Vidare leder du kvalitetsförbättrande projekt och planerar samt genomför interna utbildningar. Tjänsten innebär ett personalansvar för två medarbetare. I tjänsten innebär det också att stödja och utveckla kvalitets- och miljöarbetet i koncernens anläggning i Skara. Företaget i Skara importerar och distribuerar livsmedel från utvalda leverantörer. Du är placerad vid vår fabrik i Ödeshög och rapporterar till VD.

Din profil
Vi vill jobba med dig som har lätt för att entusiasmera din omgivning och som gillar ordning och reda. Du har en högskoleexamen med inriktning mot mikrobiologi, alternativt har du skaffat dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet inom livsmedelsindustri. Du är mån om att kommunicera viktig information som kan påverka verksamheten, har modet att utmana oss och jobbar efter en tydlig målbild för att alltid ligga i framkant.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en intressant och utvecklande tjänst där du kommer ha stor påverkan på vår verksamhet. Våra produkter ska smaka bra, hålla hög kvalitet och vara näringsriktiga. Enkelt sagt så vill vi att alla skall älska våra produkter lika mycket som vi gör och vi hoppas att du vill bidra i det arbetet.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar vi med Ny Position som arbetar med rekrytering av ledande befattningar och specialister. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Christina Cajtoft eller Maria Svensson på 036- 330 09 00. Du söker tjänsten via denna sida, där du registrerar din CV och kopplar din ansökan till tjänsten. Vi önskar din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast den 12 januari.