Lediga tjänster

Vätternpotatis AB är idag en av Europas modernaste fabriker för potatisförädling med en hög automatiseringsgrad Företaget ingår i Koncernen Wernsing Food Family & Co och är en av de marknadsledande aktörerna i Sverige inom området produktion och försäljning av konserverade och pastöriserade potatisprodukter. Vätternpotatis AB i Sverige är ett eget bolag som totalt omsätter ca 100 MSEK och har ca 35 anställda.

Processtekniker

Efter genomgången introduktionsutbildning kommer du som tekniker främst att arbeta med förebyggande underhåll av vår produktionslinje för konserverade och pastöriserade potatisprodukter.

Vätternpotatis är en liten enhet vilket gör att arbetsuppgifterna varierar från dag till dag och täcker hela fabriken. De primära arbetsuppgifterna är att minimera stopptiderna i fabriken för att säkerställa att vi levererar ut våra produkter till kund med rätt kvalitet, i rätt tid.

Vi vill att du som söker har utbildning på lägst gymnasienivå inom industriprogramet, teknisk, livsmedelsteknisk utbildning eller motsvarande,

 • gärna erfarenhet av mekaniskt arbete från processindustrin eller motsvarande
 • utbildning inom process- och styrteknik/el/mekanik/automation
 • goda kunskaper i svenska och engelska språket
 • mycket god datorvana
 • meriterande med erfarenhet av arbete i processavdelning i livsmedelsindustri
 • meriterande med erfarenhet av elektriskt underhåll och av att felsöka i PLC

Dessutom tror vi att du har en god förmåga att planera och utveckla dina arbets-uppgifter. Du trivs i en snabb och omväxlande miljö och har lätt för att prioritera arbetet. För att lyckas med dina arbetsuppgifter har du en god känsla för ordning och reda. Du är självgående och problemlösning välkomnar du som en positiv utmaning. Vidare är du stresstålig och förstår vikten av att vara en lagspelare.

Vi söker dig som har stor vilja att lära dig nytt och utvecklas inom ramen för arbetet. Du bör vara i god fysisk form inneha B körkort meriteraden om du har truckkort.

Tjänsten är på heltid och till att början med på dagtid men i framtiden kan det bli aktuellt med 2-skift, intervjuer och anställningsprocessen sker löpande.

Skicka din ansökan till Vätternpotatis AB, Forsby 1, 599 93 Ödeshög eller e-post liselott.hall@vatternpotatis.se senast den 21 oktober.För frågor kontakta fabrikschef Tomas Lundh 0144-155 04 eller vice VD Erik Pettersson 0144-155 05.

Orderadministratör sökes till Ödeshög

Heltid tillsvidareanställning

Är du en engagerad person som kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter? Just nu söker vi en orderadministratör till Vätternpotatis AB i Ödeshög, du kommer att ersätta vår kollega som går i pension.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att ta hand om orderadministration och logistik där du kommer vara en länk mellan produktion och kund. Dina främsta arbetsuppgifter består av att hantera inkommande order från kund, registrering i affärssystem, kontroll mot lager och produktion samt administrativt arbete kring säljprocessen.

Formell kompetens:

 • Gymnasieutbildning, gärna inom ekonomi eller administration
 • Tidigare arbetslivserfarenhet som ordermottagare (krav)
 • God datavana och goda kunskaper i Officepaketet
 • Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Körkort och tillgång till egen bil

Vi söker dig som har erfarenhet av ett liknande arbete samt har goda administrativa kunskaper. I rollen krävs det att du snabbt kan ta dig an nya arbetssituationer och har en förmåga att uppfatta helheten. Det är meriterande om du har erfarenhet från industri samt har god kännedom av något affärssystem.

Vi erbjuder en tjänst på 90-100 %, arbetstider heltid 08.00-16.30, fast månadslön och vi har kollektiv-avtal, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och försäkringar.

Tillträdesdag 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande så varmt välkommen med din ansökan redan idag.Vätternpotatis AB, Forsby 1, 599 93 Ödeshögeller e-post liselott.hall@vatternpotatis.se senast den 21 oktober.
För frågor kontakta Marie Ström-Larsson 0144-155 02.