Lediga tjänster

Vätternpotatis AB är idag en av Europas modernaste fabriker för potatisförädling med en hög automatiseringsgrad Företaget ingår i Koncernen Wernsing Food Family & Co och är en av de marknadsledande aktörerna i Sverige inom området produktion och försäljning av konserverade och pastöriserade potatisprodukter. Vätternpotatis AB i Sverige är ett eget bolag som totalt omsätter ca 100 MSEK och har ca 35 anställda.

Operatörer salladsproduktion

Vi ökar försäljningen av potatissallad och söker därför två Operatörer för omgående anställning.

Efter genomgången introduktionsutbildning kommer du som Operatör vara en viktig del av vårt team för salladsproduktionen. Som Operatör har du många olika arbetsuppgifter och för att nämna några kommer du blanda ingredienser, starta upp och producera i våra salladslinjer, utföra verktygsbyten till våra olika salladstyper, städa och rengöra all produktionsutrustning samt dokumentera alla aktuella steg i flödet.

Du som söker har utbildning på lägst gymnasienivå – gärna livsmedelsteknisk utbildning eller motsvarande.

I tjänsten som Operatör arbetar du skift (förmiddag och eftermiddag) och rapporterar till Skiftledare.

Du som söker har:

 • Erfarenhet av produktionsarbete, och då gärna från livsmedelsindustrin
 • Utbildning inom process- och styrteknik/el/mekanik/automation
 • Goda kunskaper i svenska språket då vi har många rutiner att följa och mycket daglig dokumentation
 • God datavana eftersom vår utrustning styrs digitalt
 • Stresstålig karaktär och klarar av att ta snabba beslut

Dessutom tror vi att du har en god förmåga att planera och utveckla dina arbetsuppgifter och trivs i en snabb och omväxlande miljö.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter har du en mycket god känsla för ordning och reda. Du är självgående och noggrann, och förstår vikten av att allt vi tillverkar måste hålla mycket hög nivå vad gäller renlighet. Du har en positiv karaktär, tycker om att arbeta i högt tempo och förstår att laget går före ”jaget” – du måste vara en lagspelare för att lyckas i din roll.

Vi söker dig som har stor vilja att lära dig nytt och utvecklas inom ramen för arbetet. Du bör vara i god fysisk form och har B körkort – meriterade om du har truckkort.

Skicka din ansökan till Vätternpotatis AB, Forsby 1, 599 93 Ödeshög eller till e-post ansokan@vatternpotatis.se märkt Underhållstekniker senast den 21 november. Märk din ansökan ”Operatör salladsproduktion”. Vid frågor kontakta Fredrik Carlsson 0144-155 14

Underhållstekniker

Efter genomgången introduktionsutbildning kommer du som tekniker främst att arbeta med löpande underhållsarbete för avhjälpande och förebyggande underhåll av vår produktionslinje för konserverade och pastöriserade potatisprodukter. Ingen dag är den andra lik och du får dagligen lösa problem samt utveckla underhållsarbetet.

Vi vill att du som söker har utbildning på lägst gymnasienivå inom teknisk, industriprogrammet, livsmedelsteknisk utbildning eller motsvarande.

Tjänsten som underhållstekniker arbetar du dagtid och rapporterar till underhållsansvarig.

 • Erfarenhet av mekaniskt arbete från processindustrin eller motsvarande
 • Utbildning inom process- och styrteknik/el/mekanik/automation
 • Goda kunskaper i svenska och engelska språket
 • Mycket god datorvana
 • Meriterande med erfarenhet av arbete i processavdelning i livsmedelsindustri
 • Meriterande med erfarenhet av elektriskt underhåll och av att felsöka i PLC

Dessutom tror vi att du har en god förmåga att planera och utveckla dina arbetsuppgifter, trivs i en snabb och omväxlande miljö och har lätt för att prioritera arbetet.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter har du en god känsla för ordning och reda. Du är självgående och problemlösning välkomnar du som en positiv utmaning. Vidare är du stresstålig och förstår vikten av att vara en lagspelare.

Vi söker dig som har stor vilja att lära dig nytt och utvecklas inom ramen för arbetet. Du bör vara i god fysisk form och ska ha B körkort, meriterade om du har truckkort.

Skicka din ansökan till Vätternpotatis AB, Forsby 1, 599 93 Ödeshög eller till e-post ansokan@vatternpotatis.se märkt Underhållstekniker senast den 24 november. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor kontakta Underhållansvarig Mattias Heimdahl 0144-155 04.