Trädgårdssallad med hyvlade primörer och rostad kyckling

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
10 st kycklingklubbor
2 påsar salladsmix
7,5 st morötter
2,5 st zucchini
2 st ask smörgåskrasse
5 st schalottenlök

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt på ugnen på 200°C.
  2. Gnid in kycklingen med salt, peppar och olivolja.
  3. Hyvla grönsakerna tunt på en mandolin och lägg sedan grönsakerna i kallt vatten.
  4. Skölj även grönsalladen och lägg i vatten ett par minuter så den får en ny spänst.
  5. Häll där efter av allt vatten och använd en salladsslunga för att få ut den sista vätskan.
  6. Rosta potatisen med lite olivolja och lite salt på 200°C i varmluftsugn i ca 20 minuter.
  7. Ta ut kycklingen när den är gyllenbrun och har blivit genomstekt och arrangera allt på ett stor fat.

Servera med färsk salladen och njut. Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.