Torsk i ugn med vitvin, grädde och purjolök

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
1,5 kg fiskfilé av torsk
2 msk skivade vitlöksklyftor
2 st strimlade purjolökar
10 dl matlagningsgrädde
2 dl vitt, torrt vin
2 dl fiskfond
Salt och peppar

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.

GÖR SÅ HÄR

  1. Lägg fisken i en smord, ugnssäker form, salta och peppra.
  2. Lägg skivad vitlök och purjolöken på fisken.
  3. Häll på fond, grädde och vin.
  4. Tillaga i mitten av ugnen i 200ºc i ca 20 minuter.
  5. Lägg potatisen i kokande lättsaltat vatten och låt koka i 3–4 minuter. Alternativt tillagning i konvektionsugn med ånga, värm i ca 12 minuter i 100°C.
Servera rykande varm med kokt potatis och en god skiva bröd. Njut!

Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.