Saffransfudge med kokos

Antal portioner: ca 40 bitar

150 g pressad MINUT matpotatis
150g Vit choklad
3 msk Kokosolja
50 g Kokosflingor
1 g Saffran
500 g Florsocker
1 tsk Flingsalt

Saffransfudge med kokos och potatis

GÖR SÅ HÄR:

Smält chokladen, blanda i kokosolja och saffran, rör runt tills allt är smält. Pressa potatisen. Blanda i den smälta chokladen och rör runt. Vänd ner kokosflingorna. Sikta ner florsocker, lite i taget. Rör konstant. Addera siktat florsocker tills degen är helt fast. Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut fudgen till ett jämnt lager. Ställ kallt minst 4 timmar, gärna mer. Ta ut och skär upp i lagom stora bitar. Låt stå svalt till servering.

Fira in det nya året med potatis även på gottebordet!

Vinterns festligaste o enklaste fudge. Vi slår vad om att ingen kan gissa att potatis är en av ingredienserna!