Bengts potatissoppa

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1 kg tärnad Minutpotatis
180 g Purjolök, finskuren
1,2 lit Standardmjölk 3%
1 tsk Maizena
7 dl Grönsaksbuljong
1 st Vitlöksklyfta, mosad
2 krm Hermabare örtkrydda
1 dl Créme fraiche / Saga fraiche
12 g Persilja, nyhackad
Salt & nymald vitpepparr

GÖR SÅ HÄR

  • Ansa, skölj och skär purjolöken fint.
  • Blanda ut grönsaksbuljongen enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Blanda ut maizenan i ca 10 % av mjölken.
  • Koka upp buljongen tillsammans med resten av mjölken.
  • Tillsätt potatisen direkt ur förpackningen, de mosade vitlöksklyftorna och purjolöken. Låt alltsammans koka i 6 minuter.
  • Red av soppan med maizenablandningen och smaksätt med Herbamare örtkrydda och nymald vitpeppar.
  • Om du vill kan du avslutningsvis vispa ned Créme Fraiche och persilja i soppan. Kan dock ej varmhållas.

Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.

Fler soppor