Potatispizza

Antal portioner10
Pizzabottnar för 1/1 GN-Bleck. 1 st ca 960-980 gr
Skivad Vätternpotatis1 kg
Rapsolja1 msk
Chilisås/Pizzasås tomat4 dl
Gul lök tunnskivad300 gr
Salt2 tsk
Oregano torkad3 msk
Svartpeppar grovmalen1 tsk
Riven ost (smakrik)350 gr
Färsk oregano till dekoration

Gör så här:

Blanda potatisen med lök, olja, salt, peppar.
Lägg pizzabottnarna GN blecken:

Bred tomat/chilisåsen på bottnarna och strö över den torkade oreganon.
Fördela lök och potatisblandingen på pizzabottnarna.
Strö över den rivna osten.
Ställ in blecken med pizzorna i en varm ugn 180-185 grader i ca 20 minuter. Tills pizzorna har fått en fil gyllenbrun färg.

Smaklig måltid!