Potatispizza
Antal portioner | 10 |
---|---|
Pizzabottnar för 1/1 GN-Bleck. | 1 st ca 960-980 gr |
Skivad Vätternpotatis | 1 kg |
Rapsolja | 1 msk |
Chilisås/Pizzasås tomat | 4 dl |
Gul lök tunnskivad | 300 gr |
Salt | 2 tsk |
Oregano torkad | 3 msk |
Svartpeppar grovmalen | 1 tsk |
Riven ost (smakrik) | 350 gr |
Färsk oregano till dekoration | |
Gör så här:
Blanda potatisen med lök, olja, salt, peppar.
Lägg pizzabottnarna GN blecken:
Bred tomat/chilisåsen på bottnarna och strö över den torkade oreganon.
Fördela lök och potatisblandingen på pizzabottnarna.
Strö över den rivna osten.
Ställ in blecken med pizzorna i en varm ugn 180-185 grader i ca 20 minuter. Tills pizzorna har fått en fil gyllenbrun färg.
Smaklig måltid!