Potatispizza

Antal portioner: 10
Pizzabottnar för 1/1 GN-Bleck. 1 st ca 960-980 gr
Skivad Vätternpotatis 1 kg
Rapsolja 1 msk
Chilisås/Pizzasås tomat 4 dl
Gul lök tunnskivad 300 gr
Salt 2 tsk
Oregano torkad 3 msk
Svartpeppar grovmalen 1 tsk
Riven ost (smakrik) 350 gr
Färsk oregano till dekoration

GÖR SÅ HÄR:

 

Blanda potatisen med lök, olja, salt, peppar.
Lägg pizzabottnarna GN blecken:

Bred tomat/chilisåsen på bottnarna och strö över den torkade oreganon.
Fördela lök och potatisblandingen på pizzabottnarna.
Strö över den rivna osten.
Ställ in blecken med pizzorna i en varm ugn 180-185 grader i ca 20 minuter. Tills pizzorna har fått en fil gyllenbrun färg.

Smaklig måltid!