Potatis & purjolåda
Antal portioner | 10 | 30 | 100 |
---|---|---|---|
Minutpotatis strimlad | 1 kg | 3 kg | 10 kg |
Hel purjolök, finskuren | 300 g | 900 g | 3 kg |
Standardmjölk | 7 dl | 2,1 lit | 7 lit |
Ägg | 6 st | 18 st | 56 st |
Vetemjöl | 1 msk | 3 msk | 15 msk |
Olivolja till formen | 1 msk | 3 msk | 15 msk |
Gurkmeja | 10 g | 30 g | 100 g |
Spiskummin, mald | 10 g | 30 g | 100 g |
Salt, Vitpeppar |
Gör så här:
- Koka upp mjölken med spiskummin.
- Skär purjolöken fint tvärs över. Ta med allt det gröna.
- Smörj formarna med olivoljan.
- Sätt varmluftsugnen på 140 C.
- Vispa ihop äggen, vetemjölet och gurkmejan.
- Lägg purjolöken i botten. Täck formarna med potatisskivor och platta till.
- Blanda mjölken, äggen och mjölblandningen till en jämn äggstanningssmet och slå över.
- Baka ca 35 minuter och servera.
Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.