Långafilé med råhyvlade grönsaker, ägg och skaldjurssås

Antal portioner: 10

1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
10 st Långafiléer
5 st rödlök
250 g rädisor
250 g gurka
1,5 st broccoli
1,5 st blomkål
30 st potatisar
1 dl hackad dill
1 st citron
10 st ägg
Salt och peppar
Skaldjurssås

GÖR SÅ HÄR:

  1. Börja med att koka äggen i 12 minuter. Spola sedan i kallt vatten och skala. Hacka över med kniv.
  2. Hyvla blomkål och broccoli tunt och lägg ner i isvattnet.
  3. Skala löken och skär i tunna ringar.
  4. Använd en salladsslunga till de hyvlade grönsakerna och löken för att få bort allt vatten.
  5. Lägg fisken på en oljad plåt och baka i ugn på 120°C tills fisken är 45°C i innertemperatur.
  6. Blanda grönsakerna med skalet från citron samt saften och olivolja. Salta och peppra.
  7. Lägg potatisen i kokande lättsaltat vatten och låt koka i 3–4 minuter. Alternativt tillagning i konvektionsugn med ånga, värm i ca 12 minuter i 100°C.
Lägg alla grönsaker tillsammans med ägg på fisken
och servera med en varm skaldjurssås. Njut.Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster. 

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.