Kryddig potatissallad
Ingredienser: (normalportion)
Ca 180 g som tillbehör
Ca 300 g som hel rätt
Antal portioner | 10 | 30 | 100 |
Minut tärnad potatis | 1 kg | 3 kg | 10 kg |
Majskorn, frysta eller konserv | 300 g | 900 g | 3 kg |
Kidneybeans, konserv | 300 g | 900 g | 3 kg |
Färsk paprika, tärnad grön, gul och röd | 200 g | 600 g | 2 kg |
Rapsolja | 0,5 dl | 1,5 dl | 5 dl |
Tony Chacheres cajunkrydda | 10 g | 30 g | 100 g |
Gör så här:
Se till att alla ingredienserna är väl kylda innan tillagningen.
- Använd färsk eller fryst färdigtärnad paprika.
- Ta ut potatistärningarna ur påsen.
- Skölj av potatistärningarna under kallt vatten. Låt rinna av ordentligt i ett hålbleck.
- Väg upp alla ingredienserna.
- Blanda alla ingredienser försiktigt men väl.
- Servera salladen väl kyld. Låt aldrig rätten stå framme och bli varm.
Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.