Köttfärslimpa på östgötskt vilt med äppelpuré och skysås

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
1 kg viltfärs och 300 g fläskfärs
3,75 dl mjölk
1,25 dl ströbröd
2 st ägg
100 g sidfläsk, fint tärnat
3 st gula lökar, skalade och
skivade
Salt, efter smak
Svartpeppar, efter smak

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.

Äppelpuré

  • 15 st Ingrid-Marie äpplen

Svetta i några minuter under lock tills äpplena har blivit mjuka och tillsätt 2 nypor socker samt några droppar citron. Mixa sedan slätt.

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 10 minuter.
  2. Blanda ägg och färs.
  3. Stek sidfläsket i en stekpanna på hög värme tills det är knaprigt.
  4. Vänd lök i pannan och fräs ytterligare några minuter tills löken blivit mjuk.
  5. Låt svalna något och blanda ned färsen.
  6. Blanda i det svällda ströbrödet till en jämn konsistens.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg i avlång brödform och grädda i ugn på 150°C till innertemperaturen har nått 72°C.
  9. Lägg potatisen i kokande lättsaltat vatten och låt koka i 3–4 minuter. Alternativt tillagning i konvektionsugn med ånga, värm i ca 12 minuter i 100°C.

Serveras kallt tillsammans med kokt potatis, äppelpuré och skysås. Njut!

Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.