1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
1-1,25 kg hel laxfilé
(ca 4 cm tjock)
1 l vatten
1 st rödlök, skivad
1 msk salt
1st lagerblad
4-5 st vitpepparkorn
3-4 st kryddpepparkorn
2 msk ättiksprit
3 msk vinäger
Dillstjälkar
PRESSGURKA
PEPPARROTS-MAJONNÄS
Blanda äggulor och dijonsenap i en mixerskål.
Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar med stavmixer eller vispar kraftigt med en visp tills majonnäsen fått en krämig konsistens. Blir majonnäsen för tjock kan lite vatten tillsättas.
Skala och riv pepparroten och blanda i majonnäsen samt smaka av med salt och citronsaft.
GÖR SÅ HÄR:
Servera med kokt potatis, pressgurka och pepparrotsmajonnäs.
Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.
VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.
Vätternpotatis AB | 599 93 Ödeshög | Telefon: 0144-155 00 | Fax: 0144-330 12 | E-post: info@vatternpotatis.se