Enbär- och lagerbladsjudet högrev med rotfrukter

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
2 kg högrev
5 st gula lökar
5 st morötter
Smör till stekning
2,5 msk mjöl
6 st lagerblad
10 – 15 kryddpepparkorn
4 – 5 kryddnejlikor
2 msk ansjovisspad
Salt
Peppar

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
  2. Bryn köttet i het panna med smör.
  3. Salta och peppra.
  4. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
  5. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
  6. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 5 timmar.
  7. Rör om då och då så att inget bränner vid och tillsätt eventuellt mer vätska.
  8. Lägg potatisen i kokande lättsaltat vatten och låt koka i 3–4 minuter. Alternativt tillagning i konvektionsugn med ånga, värm i ca 12 minuter i 100°C.
Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan
tillsammans med den goda kokta potatisen och inlagda rödbetor.

Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.