Bratwurst med surkål och senap

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
10 st Bratwurst
1 kg surkål med spad
350 g bacon strimlat
2 st finhackad lök
2 tsk kummin
2 tsk timjan
Grovkornig senap

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.

GÖR SÅ HÄR

  1. Snitta korven och stek den gyllene i smör.
  2. Värm upp surkålen och tillsätt lök, timjan, kummin och varmrökt sidfläsk samt lite av spadet och koka upp.
  3. Tillsätt 125 gram smör i omgångar under vispning tills du får en tjock konsistens.
  4. Rosta potatisen med lite olivolja och lite salt på 200°C i varmluftsugn i ca 20 minuter.
Servera med en god grovkornig senap och skysås. Njut.

Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.