Bakad rödingfilé med rödbetor, varmrökt sidfläsk, kapris och brynt smör

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
250 g varmrökt sidfläsk
1,6 kg röding
400 g rödbetor
1 dl kapris
1,5 dl matolja
Salt och vitpeppar
Smör

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela och eventuellt kantskär fisken i bra portionsstorlekar och lägg på en plåt. Krydda med salt och peppar och stek i ugn på 100°C.
  2. Ta ut fisken när den uppnått en innertemperatur på 45°C. Plasta plåten och vänta i någon minut.
  3. Ta sedan bort plasten och dra bort skinnet från fisken.
  4. Skär ner rödbetorna i bitar. Stek tärnat sidfläsk och tillsätt rödbetor och kapris.
  5. Lägg potatisen i kokande lättsaltat vatten och låt koka i 3–4 minuter. Alternativt tillagning i konvektionsugn med ånga, värm i ca 12 minuter i 100°C.
  6. Arrangera alltsammans på en tallrik och servera med brynt smör och kokt potatis.
Servera och njut.

Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar i menyn till vänster.