Bakad flundra med dansk remoulad, citron och stekt bröd

ANTAL PORTIONER 10

INGREDIENSER:
1,75 kg Vättern Minut borstad potatis
1,6 kg Flundrafilé
3 dl stekt ströbröd
3 st citroner
1,3 dl finhackad pickles
5 dl majonnäs
0,5 msk dill, hackad
1 dl hackad kapris
2 tsk curry
1 tsk ljus fransk senap

VÄTTERN MINUT BORSTAD POTATIS
har vi tvättat och borstat skonsamt, vilket gör att både skalet och smaken är kvar. Behöver inte sköljas, klar att använda direkt ur sin förpackning.

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med remouladsåsen: Mal eller hacka picklesen mycket fint. Blanda samman majonnäs, hackad dill, kapris, curry och senap. Tillsätt picklesen.
  2. Ställ såsen kallt och låt mogna en stund.
  3. Rulla flundran, salta och lägg på en ugnsplåt. Tillaga på ånga i ugn i 5 minuter tills fisken är genomstekt.
  4. Stek ströbrödet i olja tills det blivit gyllenbrunt. Skär citronerna.
  5.  Lägg potatisen i kokande lättsaltat vatten och låt koka i 3–4 minuter. Alternativt tillagning i konvektionsugn med ånga, värm i ca 12 minuter i 100°C.

Servera flundran med potatisen, såsen och citronerna. Njut.

Smaklig måltid! Glöm inte bort att pröva våra andra potatisrecept som du hittar här nedan.